MielessÀ siinteli rukiinen vuokaleipÀ siveltynÀ ihanalla tuorejuusto-yrttitahnalla ja koko komeus kruunattuna savuisella porkkalavuorella. Haalittuani puuttuvat ainekset kokoon aloin hommiin.
Yrttilevite
* 1 prk (225 g) Tofutti-tuorejuustoa
* 150 g sokeroimatonta soijajogurttia
* 0,5 rkl valkosipulimurskaa
* 2 rkl ruohosipulisilppua
* 1 rkl tilli- JA basilikasilppua
* ripaus suolaa JA mustapippuria
Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sÀhkövatkaimella tasaiseksi. SÀilytÀ esim. kannellisessa pakasterasiassa jÀÀkaapissa.
KalojenystÀvÀn porkkala
* 6 porkkanaa
* 1 pkt (800 g) karkeaa merisuolaa
Pese ja kuivaa porkkanat. ĂlĂ€ kuori! LevitĂ€ uunivuoan pohjalle suolakerros, lado porkkanat suolapedille ja peitĂ€ lopulla suolalla. Niiden tulisi peittyĂ€ kokonaan. KypsennĂ€ 200-asteisessa uunissa 1 t 15 Min. Anna hetken jÀÀhtyĂ€ ja riko suolakuori. Ota porkkanat jÀÀhtymÀÀn lautaselle. Kun ne ovat jÀÀhtyneet, kuori porkkanat. TĂ€mĂ€ vaihe on kaikkein tuskallisin đŹ Itse teen niin, ettĂ€ viillĂ€n porkkanaan pitkittĂ€in kevyesti viillon ja kuorin ikÀÀnkuin kahden sentin ohuita kuorikalvoja poikittaissuunnassa. SelvittyĂ€si tĂ€stĂ€ tee marinadi.
Marinadi
* 2 tl nestesavua (Jalosavu on paras tÀhÀn)
* 1, 5 tl omenaviinietikkaa
* 1 rkl rypsi- tai rapsiöljyÀ
Sekoita kaikki ainekset keskenÀÀn.
Sitten taas porkkanoiden kimppuun! Viipaloi ne pitkittÀin juustohöylÀllÀ suoraan esim. pakasterasiaan. Valuta marinadi pÀÀlle ja sulje rasia kannella. Laita jÀÀkaappiin maustumaan 1-2 vrk:n ajaksi.
Ei kommentteja:
LÀhetÀ kommentti