tiistai 19. helmikuuta 2019

Porkkalaa ja yrttilevitettĂ€ đŸ„•đŸŒż 🧡

Toissa iltana tuli pitkĂ€stĂ€ aikaa kauhea porkkalan himo. Olin syönyt sitĂ€ viimeksi varmaan vuosi sitten. Silloin ahmin sitĂ€ leivĂ€n pÀÀllĂ€, pastan kanssa, kermaisessa kastikkeessa perunoiden kanssa  ja myös ihan sellaisenaan niin monta annosta, etten edes jouluksi pystynyt tekemÀÀn 😄 No nyt aika oli selvĂ€sti kypsĂ€, ja tartuin tuumasta toimeen. Kaupasta piti vain ensin hakea tĂ€ydennystĂ€ tarvikkeisiin.
MielessÀ siinteli rukiinen vuokaleipÀ siveltynÀ ihanalla tuorejuusto-yrttitahnalla ja koko komeus kruunattuna savuisella porkkalavuorella. Haalittuani puuttuvat ainekset kokoon aloin hommiin.


Yrttilevite

* 1 prk (225 g) Tofutti-tuorejuustoa
* 150 g sokeroimatonta soijajogurttia
* 0,5 rkl valkosipulimurskaa
* 2 rkl ruohosipulisilppua
* 1 rkl tilli- JA basilikasilppua
* ripaus suolaa JA mustapippuria 

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sĂ€hkövatkaimella tasaiseksi. SĂ€ilytĂ€ esim. kannellisessa pakasterasiassa jÀÀkaapissa. 


KalojenystÀvÀn porkkala

* 6 porkkanaa
* 1 pkt (800 g) karkeaa merisuolaa 

Pese ja kuivaa porkkanat. ÄlĂ€ kuori! LevitĂ€ uunivuoan pohjalle suolakerros, lado porkkanat suolapedille ja peitĂ€ lopulla suolalla. Niiden tulisi peittyĂ€ kokonaan. KypsennĂ€ 200-asteisessa uunissa 1 t 15 Min. Anna hetken jÀÀhtyĂ€ ja riko suolakuori. Ota porkkanat jÀÀhtymÀÀn lautaselle. Kun ne ovat jÀÀhtyneet, kuori porkkanat. TĂ€mĂ€ vaihe on kaikkein tuskallisin 😬 Itse teen niin, ettĂ€ viillĂ€n porkkanaan pitkittĂ€in kevyesti viillon ja kuorin ikÀÀnkuin kahden sentin ohuita kuorikalvoja poikittaissuunnassa. SelvittyĂ€si tĂ€stĂ€ tee marinadi. 

Marinadi

* 2 tl nestesavua (Jalosavu on paras tĂ€hĂ€n) 
* 1, 5 tl omenaviinietikkaa 
* 1 rkl rypsi- tai rapsiöljyÀ

Sekoita kaikki ainekset keskenÀÀn. 

Sitten taas porkkanoiden kimppuun! Viipaloi ne pitkittĂ€in juustohöylĂ€llĂ€ suoraan esim. pakasterasiaan. Valuta marinadi pÀÀlle ja sulje rasia kannella. Laita jÀÀkaappiin maustumaan 1-2 vrk:n ajaksi. 

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti